Griekse Biologische olijfolie & balsamico

 

  GRIEKSE OLIJFOLIE & BALSAMICO AZIJN

 certifications.gif

 

HOERA ZILVER VOOR BIOLOGISCHE OLIJFOLIE VAN OLIVE-ART

OP 12 maart 2017 is onze biologische olijfolie Latzimas als tweede (zilveren medaille) uit de bus gekomen in een competitie waaraan 81 olijfoliemerken uit heel Griekenland  aan deelnamen. TROTS!! ( zie onder kop awards in het menu voor al onze smaakprijzen)

Olive-art is agent en importeur van Griekse olijfolie extra vierge en biologische olijfolie extra vierge. De olijfolie van Olive-art  is van top kwaliteit en heeft al verschillende internationale ” Taste  Awards”  gewonnen. De olijfolie komt van Kreta uit de regio Mylopotamos in de provincie Rethymnon. Hier  worden de beroemde Koroneiki olijven op een familielandgoed geteeld onder de best mogelijke omstandigheden, zoals bodem en microklimaat, om onze excellente olijfolie  te produceren. Daarom is deze regio en de olijfolie een Protected Designation of Origin (PDO) status toegekend. De zachte smaak en het fruitige aroma maken het proeven van deze olie een unieke ervaring.

  • 100% biologisch
  • nieuwe oogst
  • koud geperst
  • zuurstofarm centrifugaal verkregen
  • direct na het persen in donker glas gebotteld
  • geen plastic en/of kunststof bij het productieproces betrokken
  • 1 olijvenras: Koroneiki olijven
  • ongeraffineerd

Albert Kooy, SVH Meesterkok en Executive chef  & F&B manager van het Stenden universityhotel**** over de olijfolie van Olive-art: "Een hele mooie olijfolie, zacht, vol en romig van smaak."

Paul Nijdam, eigenaar tapasrestaurant Cook&Ny in Sneek: "Gebruiken sinds kort de biologische olijfolie, ongelooflijk lekkere olie. Heerlijk met goed brood en zeezout."

Gecertificeerde Biologische olijfolie extra vierge
De pure kleur en zachte smaak met een klein bittertje is heerlijk in vele gerechten, bijvoorbeeld met vis, salades, carpaccio, salades, vlees en groentensoepen.

Deze olie wordt koud geperst en (in tegenstelling tot de meeste industriële olie) niet geraffineerd. Zo blijven veel waardevolle stoffen behouden die er anders uitgefilterd zouden worden. Dit zorgt voor geurige olie die zacht van smaak is en waarin je de oorsprong nog proeft.  De biologische olie is gecertificeerd door de Organisation of Control and Certificate  for Organic Cultivation. 

 

 

© 2009 - 2017 olive-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel