Biologische geteelde oregano

Artikel 1 van 7 Volgende
€ 2,99 (inclusief 9% BTW)
Aantal

Griekse biologische oregano  (25 gram)
(Origanum vulgare ssp. Hirtum)
 
Oregano werd in het oude Griekenland gebruikt om geluk te symboliseren. Voor bruidskransen werden daarom oregano-takken gebruikt. Het woord oregano komt uit de Griekse woorden «oros», wat betekent berg en «ganos», dat betekent helder, namelijk de plant die de berg verheldert.
 
 
Hoe oregano te gebruiken bij het koken?
Oregano is een van de basiselementen van de Griekse en de Italiaanse keuken door  het  karakteristieke aroma en de smaak die het toevoegt aan de gerechten. Wie kan er zich immers een Griekse salade zonder oregano voorstellen?
Oregano kan worden gebruikt in gerechten met ondermeer kip, brood, aardappelen, feta kaas, salades, in een basissaus met tomaten, op pizza's of een pastei. Je kan het ook gebruiken om vlees en vis te marineren. Voor optimale smaak is het advies om de oregano aan het einde van het kookproces toe te voegen. Voor meer aroma wrijf je de oregano een beetje tussen de vingers.
 
 
Traditionele Eigenschappen

Oregano heeft merkbare antioxidant eigenschappen, de werking wordt verhoogd in combinatie met olijfolie. Het wordt traditioneel gebruikt tegen menstruatiekrampen, omdat het de baarmoeder kan stimuleren. Om deze reden zou men er zuinig mee moeten zijn tijdens een zwangerschap. Oregano heeft sterke antivirale en antibacteriële eigenschappen en kan zodoende het immuunsysteem versterken. Het kan gebruikt worden tegen chronische of acute bronchitis en hoesten. Ten slotte is het in staat om vertering en verstopping te verlichten.

© 2009 - 2019 olive-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel